Amelia Jakobsson

& Johan Ullén

19 OKTOBER KL 21.00 I GRAND MALMÖ


Under kvällens högromantiska program får vi höra Richard Strauss Vier Letzte Lieder - musik blir inte vackrare! I sällskap av ytterligare två kompositörer som tänjde gränser och bröt mot konventioner bjuder denna konsert in till en känslosam, intensiv resa: Alban Bergs intelligenta utmanande tonspråk vägs upp av Alma Mahlers kaxigt sensuella och mästerligt komponerade Lieder. 


Malmöbördiga sopranen Amelia Jakobsson har lyckats med

konststycket att etablera sig både som en framstående cellist och sopran. Efter sina cellostudier, med masterexamen från McGill University i Montreal och solistexamen från Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, studerade hon sång vid Operahögskolan i Stockholm under lärare som Anna Larsson, Kerstin Meyer och Edda Moser. Amelia har framträtt på scener som Algiers opera och Vattnäs Konsertlada, och samarbetat med dirigenter som Eva Ollikainen, Stefan Solyom, Patrik Ringborg och Mats Rondin. 

Johan Ullén är född i Stockholm. Han studerade piano och komposition på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och Sibelius-Akademin i Helsingfors.


År 2000 utsågs Johan Ullén, i egenskap av pianist, till "Artist in Residence" av Sveriges Radio P2. Han gjorde under denna tid ett stort antal inspelningar och direktsända konserter som sändes över hela Europa. Han har även framträtt som solist med flertalet svenska orkestrar och gjort konserter i Europa, USA och Sydamerika.