VÅREN 2022Johan Dalene,

Antonio Hallongren & Thomas Rudberg

ONSDAG 12 JANUARI KL. 20.00 I GRAND MALMÖ

ENTRÉ 100KR ORDINARIE/ 50 KR STUDENT. FRITT INTRÄDE FÖRE 19.30


Den 20-årige stjärnviolinisten Johan Dalene har redan gjort stort avtryck på den internationella scenen och framträder med orkestrar såväl utomlands som hemma i Sverige.

Efter examen vid the Juilliard School har Antonio Hallongren en mångsidig karriär som solist, kammarmusiker samt anställning i GSO. Sen hösten 2020 ägnar han sig åt dirigentstudier på KMH i Stockholm... LÄS MER>>

Malin Broman &

Simon Crawford-Phillips

TISDAG 22 MARS KL. 20.00 I GRAND MALMÖ

ENTRÉ 100KR ORDINARIE/ 50 KR STUDENT. FRITT INTRÄDE FÖRE 19.30


Som solist har Malin Broman framträtt med orkestrar som Copenhagen Phil och Academy of Saint Martin in-the-Fields. Från 2015 till 2020 verkade Malin som konstnärlig ledare för kammarorkestern Musica Vitae och sedan 2008 är hon första konsertmästare i Sveriges Radios Symfoniorkester. Som kammarmusiker förknippas hon med ensembler som bl.a. Kungsbacka Piano Trio och Stockholm Syndrome Ensemble, i vilka hon samarbetar tätt med Simon Crawford-Phillips... LÄS MER>>


Peter Spissky &

Hurra! Barockorkester

TISDAG 15 FEBRUARI KL. 20:00 I GRAND MALMÖ

ENTRÉ 100KR ORDINARIE/ 50 KR STUDENT. FRITT INTRÄDE FÖRE 19.30


Peter Spissky studerade violin på Musikhögskolan i Bratislava, Slovakien och senare på Musikhögskolan i Malmö varifrån han tog solistexamen år 1995. Från 1988, parallellt med sina studier i modern violin, gjorde Peter research i historisk framförandepraxis och 1999 tillsattes han som konsertmästare i Concerto Copenhagen, en av Europas ledande barockorkestrar. Peter har samarbetat med dirigenter såsom Lars Ulrik Mortensen, Andrew Lawrence-King och Alfredo Bernardini.

Utöver sin position som konsertmästare i CoCo... LÄS MER>>

Carion Wind Quintet

26 APRIL KL. 20.00 I GRAND MALMÖ

ENTRÉ 100KR ORDINARIE/ 50 KR STUDENT. FRITT INTRÄDE FÖRE 19.30


Prisbelönta, dansk-lettiska Carion är mästare på att ta fram unika och nyskapande kammarmusikupplevelser. Kvintetten hänför med sina noggrant koreograferade och dramatiserade framföranden av både klassiska och moderna verk, där det visuella elementet spelar en central roll och tillför en ytterligare dimension till den traditionella konsertupplevelsen.

Carion bjuder på en omväxlande och spännande repertoar: ensemblen är väl förtrogen med den klassiska blåskvintettsrepertoaren men har därtill uppmärksammats för deras tolkningar av Carl Nielsen, Jan Françaix och inte minst György Ligetis Bagateller.