Duo Z

25 MAJ KL 18.00 & 19.00 I INKONST


Duo Z gjorde sina första konserter 2008 och har sedan dess etablerat sig som en av både publik och arrangörer uppskattad duo för sitt tighta samspel, virtuosa musicerande och för sina stämningsfulla program. Duo Z består av Johanna Zetterqvist, flöjt, och Joakim Zetterqvist, violin.


De är båda yrkesverksamma som väletablerade frilansmusiker med bas i Malmö och spelar regelbundet i flera av Sveriges främsta professionella orkestrar, och har även många uppdrag duetter av Devienne och Kuhlau, Malmökompositören Daniel Hjorths meditativa Anima, som konsertmästare och soloflöjtist. 

Duo Z är även initiativtagare till kammarensemblen Vadstenasolisterna som förutom egna konserter agerar som spelande handledare för den kammarmusikakademi som Vadstena-Akademien årligen anordnar, och som varje år innefattar ett tjugotal kammarmusikkonserter, workshops med svenska kompositörer samt familjekonserter. 


Kvällens konsertprogram på Krinolin bjuder på ett uruppförande! ’A Short Treatise on Whirligigs and Whammy Diddles’ är komponerat till Duo Z av Daniel Nelson tack vare stöd från Kulturrådet och innehåller både virvlande virtuositet och andäktig stillhet.
Det ramas in av virtuosa även det komponerat till Duo Z, samt två riktiga örhängen i egna arrangemang.


                                                          Är du studerande?

                                                          använd rabattkod krinolinstud vid köp!