HÖSTEN 2022Studentafton:

Fred Holmlund Trio

TISDAG 6 SEPTEMBER KL. 20.00 I GRAND MALMÖ

ENTRÉ 100KR ORDINARIE / GRATIS FÖR STUDENTER! FRITT INTRÄDE FÖRE 19.30


Fred Holmlund Trio är resultatet av gitarristen och diplomanden Fred Holmlunds vilja att bredda sina musikaliska vyer genom samarbeten över genregränserna. Gitarren står i fokus men genom bassisten Josef Einarssons jazzinfluenser och slagverkaren Isidor Abdelkaders bakgrund i folkmusik blir trion ett crossover-projekt där en blandning av musikaliska influenser lever i symbios. Brasilianskt varvas med klassisk musik, pop och jazz vilket bjuder publiken på en genreöverskridande och unik konsertupplevelse där samspelet står i centrum.

Johanna Sjunnesson

TISDAG 11 OKTOBER KL. 20:00 I GRAND MALMÖ

ENTRÉ 100KR ORDINARIE/ 50 KR STUDENT. FRITT INTRÄDE FÖRE 19.30


Cellisten Johanna Sjunnesson skapar musik i gränslandet mellan akustiska och elektroniska klanger.
Med ett personligt tonspråk tar hon partier ur klassiska musikskatter av Bach, Purcell, Dowland och Vivaldi vidare till nya ljudvärldar, och skapar på så sätt en förening av musikstilar i den starkt växande genren postklassiskt där hon är en av föregångarna i Sverige.
Johanna har gjort musik för både radio och TV och ingår även i cellostämman i Sveriges Radios Symfoniorkester.

Messiaen Quartet Copenhagen

TISDAG 8 NOVEMBER KL. 20.00 I GRAND MALMÖ

ENTRÉ 100KR ORDINARIE/ 50 KR STUDENT. FRITT INTRÄDE FÖRE 19.30


Messiaen Quartet Copenhagen är en ung kammarmusikensemble bestående av fyra erfarna solo- och kammarmusiker: violinist Malin William-Olsson (SE), cellist Carl-Oscar Østerlind (DK), pianist Kristoffer Hyldig (DK) och klarinettist Viktor Wennesz (SE). Utöver att gå till djupet med den befintliga musiken komponerad för ensemblens säregna besättning, utforskar MQC hela den klassiska repertoaren och sätter samman konsertprogram som spänner över flera epoker. Därtill ser ensemblen det som en viktig uppgift att beställa och uruppföra verk av nordiska komponister.

Åkervinda

TISDAG 6 DECEMBER KL. 20.00 I GRAND MALMÖ

ENTRÉ 100KR ORDINARIE/ 50 KR STUDENT. FRITT INTRÄDE FÖRE 19.30


Åkervinda är en prisbelönt vokalgrupp som i och med sin TV-debut i Allsång på Skansen 2019 har tagit emot hyllningar världen över för sitt unika sound och sin scennärvaro. 2014 släppte gruppen sitt debutalbum ”Kära mor” och våren 2018 kom uppföljaren ”Förgänglighet” som blev nominerad till en Grammis i kategorin ”Årets folkmusik”. Tillsammans plockar de fyra sångerskorna fram gamla folkmelodier och skapar nya spännande arrangemang där traditionella visor blandas med improvisation och jazzharmonik.