VÅREN 2024

Vårens konserter produceras av Klubb Krinolin i samarbete med Musik i Syd och Grand Malmö. Med stöd av Kulturrådet, Malmö Stad, Region Skåne, Helge Ax:son Johnsons Stiftelse, Craafordska Stiftelsen.

MONBIJOU QUARTET

TISDAG 13 FEBRUARI KL. 20.00 I GRAND MALMÖ

ENTRÉ 125KR ORDINARIE / 50 KR STUDENT.  FRITT INTRÄDE FÖRE 19.30


En av Skandinaviens just nu hetaste stråkkvartetter, Monbijou Quartet, bildades 2022 i en lägenhet vägg i vägg med Grand Malmö, och har tagit sitt namn efter Monbijougatan. Kvartetten består av Marcus Bäckerud, Alexander Chojecki, Oscar Edin och Kristian Chojecki.
Redan innan sin första konsert kvalificerade sig kvartetten till final i den prestigefulla biennalen “Ung & Lovande” som de sedan vann i maj 2023.

DUO VENTUS & BJARKE MOGENSEN

TISDAG 23 APRIL KL. 20.00 I GRAND MALMÖ

ENTRÉ 125KR ORDINARIE/ 50 KR STUDENT. FRITT INTRÄDE FÖRE 19.30


Duo Ventus debuterade i tävlingen Osaka International Chamber Music Competition, i Japan 2017. Sedan dess har duon turnerat och spelat runt om i världen. Ensemblen består av klarinettisten Louise Mogensen och flöjtisten Michaela Hansen.


Bjarke Mogensen blev tidigt internationellt erkänd som accordionvirtuos och är en mångsidig musiker med stor nyfikenhet på olika stilar. Hans stora intresse och nyfikenhet på nya sound och uttryck tagit honom ut på musikaliska stigar där väldigt få andra musiker vågat gå.NORDIC LIGHT DUO + KICK OFF MED FYRHÄNDIGT PIANO

TISDAG 19 MARS KL. 19:40 I GRAND MALMÖ

ENTRÉ 125KR ORDINARIE/ 50 KR STUDENT. FRITT INTRÄDE FÖRE 19.30


2014 grundades Nordic Light Duo och därmed början på ett underbart konstnärligt samarbete mellan mezzosopranen Josefine Andersson och pianisten Daniel Beskow. Med en passion för tyska “Lieder” och skandinavisk sångrepertoar har duon spelat mer än 200 konserter över hela Sverige och presenterat högkvalitativa konsertprogram, kombinerat med iscensatta föreställningar, för att locka en bredare publik. Recensionerna har beskrivit Nordic Light Duo’s framträdanden som uttrycksfulla, harmoniska och fängslande. 


Albert Van Pham och Miyu Manabe tjuvstartar 19.40 och bjuder på musik för fyrhändigt piano! Albert och Miyu har givit konserter bland annat i Osaka och Paris. Ett stort fokus ligger på den nära kontakten och att få instrumentet att sjunga tillsammans.

.

KLUBB VIOLIN

TISDAG 14 MAJ KL. 20.00 I GRAND MALMÖ

ENTRÉ 125KR ORDINARIE/ 50 KR STUDENT. FRITT INTRÄDE FÖRE 19.30


Klubb Krinolin är glada över att kunna presentera en konsert med studenter från Musikhögskolan i Malmö, violinprofessor Erik Heide och pianisten Jan Karlsson Korp. På programmet står några av violinrepertoarens verkliga pärlor framförda i olika konstellationer.


Erik Heide är en av Nordens ledande violinister både i orkester- och kammarmusiksammanhang. Utöver detta är han en eftertraktad lärare på musikinstitutioner i såväl Sverige som övriga Norden. 


Musikhögskolan i Malmö är en ledande utbildningsinstitution inom musik där många av dagens professionella kammarmusiker i Sverige lagt sin grund.


Välkommen till en kväll på Grand med violinen i fokus!